Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

KOSGEB Destekleri – KOSGEB’e Başvuru Yapabilir miyim?

Hangi Sektörler KOSGEB Destek Kredisinden Faydalanabilir?

İş fikrini hayata geçirmek isteyen ancak maddi yetersizlikler nedeniyle hedeflerine ulaşamayan birçok girişimci adayı, KOSGEB desteklerini ve şartlarını araştırmaya başlamaktadır. KOSGEB, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gelişimi ve artan rekabete katılabilmesi için devlet tarafından sunulmuş olan hibe ve kredi imkanıdır.

KOSGEB girişimcilik desteği ile küçük ve orta büyüklükteki işletmeleriniz için gerekli fon desteğini sağlayabilir, iş fikirlerinizin önünü açabilirsiniz. Dilerseniz kendi işinizi kurmak dilerseniz de mevcut işinizi büyütmek için devlet desteğine başvurabilir, finansal kaynak yaratabilirsiniz. Yine de tüm bu sürece en doğru şekilde hakim olmak için bir girişim danışmanından destek almanızı önerdiğimi unutmayın.

KOSGEB Destekleri – Hangi Sektörler Destek Kredisinden Faydalanabiliyor?

KOSGEB desteklerinin kapsamı, resmi internet sitesinde “KOSGEB Değerlendirme ve Karar Kurulunun uygun bulduğu aşağıdaki giderler için destek sağlanır: 

(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır. 

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (on sekiz bin) TL destek sağlanır. 

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000 (beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır. 

(4) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanır.” şeklinde açıklanmaktadır.

KOSGEB tarafından desteklenen sektörler; İmalat, İnşaat, Ticaret, Konaklama ve İçecek Hizmetleri, Ulaştırma ve Depolama olarak ifade edilebilir.

KOSGEB Destek Şartları 

KOSGEB kredi başvurusu ile kendisine mali kaynak yaratmak isteyen girişimci adayları için sunulan şartlar şu şekildedir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • KOSGEB tarafından üniversitelerde yapılmış olan genç girişimci geliştirme programına katılıp mezun olmak,
  • Uygulamalı Girişimci Eğitim desteğini ya da iş kurma danışmanlığı eğitimini tamamlamış olmak ve
  • İŞGEM bünyesinde yer alan girişimcilerden 1 yıl içerisinde işletme açmış olmak.

KOSGEB Girişimcilik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB kredi desteğinden faydalanmak için ilk olarak İŞKUR ya da KOSGEB birimlerine giderek uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. 32 saat süren bu kursu başarıyla tamamladıktan sonra kazanmış olduğunuz sertifikayla kendi adınıza bir iş kurmanız, KOSGEB’in yeni girişimcilerden talep ettiği yeni girişimci desteği başvuru formu ve yeni girişimci desteği girişimci iş planı formunu doldurmanız gerekmektedir. İş kurma aşamasında yapmış olduğunuz harcamalar için 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da kredi alma hakkınız bulunmaktadır.

Başarılı Olmak İstiyorsan Önce İşe Giriş!

Mevcut işletmenizin durumunu iyileştirmek ya da yeni iş fikirlerinizi hayata geçirmek istiyorsanız ilk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve kendiniz için bir yol haritası çıkarmalısınız. Planladığınız faaliyetleri, yeteneklerinizi, finansal kaynaklarınızı, hedeflerinizi ve risklerinizi bilerek yola girerseniz hem çok daha az zarar eder hem de başarılı olma şansınızı artırırsınız.

Danışanlarıma iş kurma fikirlerinin değerlendirilmesinden SWOT analizi ile yetenek tespitine, sektörün ve pazarın mevcut durumundan iş fikriniz kâr durumuna kadar her alanda destek oluyor, onlara farklı bir bakış açısı kazandırıyorum. Girişimcilerle olan danışmanlık sürecimle ilgili detaylı bilgi almak için bana ulaşabilirsiniz.

[widget-133]

Yorum Yap