- Konu Başlıkları
- İş Kurmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?
- İş Kurma Fikirleri – Hangi İş Daha Kârlı?
- İş Kurma Sürecinde Yaşayabileceğiniz Olumsuzluklar
- İş Kurmak İçin Kredi Çekme – Finansmana mı İhtiyacınız Var?
- İş Kurmak İçin Gerekenler – İş Fikrinizi Hayata Geçirmek İçin Neye İhtiyacınız Var?
- İş Kurmak İsteyenlere Önerilerim
İş Kurmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Aklınıza düşen yeni bir iş fikri için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemiyor musunuz? Başarısız girişimciler listesine adınızı eklemek istemiyorsanız iş kurma sürecinde bir girişim danışmanı ile çalışmanız faydalı olabilir. İş fikrinizin geliştirilmesinden iş kurma aşamalarının başarıyla yürütülmesine kadar tüm süreci, sorunsuz ve pratik bir şekilde geçirebilirsiniz.
Girişimlerinizde parlak bir iş fikri kadar, süreci nasıl yönettiğinizin ve piyasada ne derece var olduğunuzun da önemli olduğunu unutmayın. Bu yüzden iş kurma aşamalarını doğru bir şekilde yönetmek ve artan rekabete ortak olmak için iş kurma danışmanlığı desteğine başvurun.
İş Kurma Fikirleri – Hangi İş Daha Kârlı?
“İş kurmak istiyorum ama param yok!” diyen girişimci adaylarından biriyseniz maliyet koymadan da atılacağınız işler bulabilirsiniz. Evet, bir iş modeli için kaynak önemli ancak etkili ve kullanışlı bir iş fikrine sermaye yatıracak birçok girişimci dostu kişi ve kurum var. Peki, iş kurma fikirleri neye göre belirlenir, hangi işin daha çok getirisi olacağını nasıl anlarsınız? Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı durumlar olduğunu söylemek isterim.
- İlk olarak katılım sağlayacağınız sektörü, sektörün dinamiklerini ve potansiyel rakiplerinizi tanımalısınız.
- İş fikrinizi enine boyuna düşünmeli, risklerinizi ve avantajlarınızı belirlemelisiniz.
- İş fikriniz için finansman kaynaklarınızı tespit etmelisiniz.
- İş fikrinizin yapılabilirlik ölçümünü değerlendirmelisiniz.
İş Kurma Sürecinde Yaşayabileceğiniz Olumsuzluklar
İş kurma sürecindeyken bazı olumsuzluklarla karşılaşmanız çok normal. Her işin kendine göre bir zorluğu ve olumsuzluğu olabilir. Bu noktada önemli olan, iş kurma aşamalarında yaşadığınız olumsuz durumlara karşı gardınızı almanız ve motivasyonunuzu yüksek tutmanız. Başaramayacağınızdan endişe ediyor, maddi sıkıntıların altından kalkamıyor, kendinize güvenmiyor ya da iş yoğunluğu nedeniyle sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. Ama daha başlangıçta yapamayacağınıza inanırsanız bu süreci başarılı bir şekilde yönetemezsiniz. İnancınızı kaybetmeyin, her şeyin mutlaka bir çıkış yolu vardır…
İş Kurmak İçin Kredi Çekme – Finansmana mı İhtiyacınız Var?
İş kurmak için kredi çekmeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız KOSGEB’in belli bir miktara kadar faizsiz olan kredi desteklerinden faydalanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak KOSGEB’e başvurmanız ve KOSGEB’in destek paketlerinden birine karar vermeniz gerekmektedir. Gerçek kişiler için 5000 TL destek sunan kuruluş desteği mi, yine 5000 TL olan sertifika desteği mi yoksa 180 – 539 gün için 5000 TL, 530- 1079 gün için 10.000 TL, 1080 ve üstü gün için 20.000 TL olan paketten mi faydalanmak istiyorsunuz?
Bankalardan iş kurmak için kredi çekmek istiyorsanız da girişimcilere destek olacak kredi türlerini ve bankaları sıralıyorum.
- Vakıfbank Bireysel İş Yeri Kredisi
- TEB Taksitli Ticari Kredi
- Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi
- İş Bankası İş Yeri Kredisi
- Finansbank İş Yeri Açma Kredisi
- ING Kobi Hızlı Kredi
- Yapı Kredi Kadın Girişimci Kredisi
- Ziraat Bankası Bireysel İş Yeri Kredisi
İş Kurmak İçin Gerekenler – İş Fikrinizi Hayata Geçirmek İçin Neye İhtiyacınız Var?
Şimdi, “İş kurmak istiyorum ne yapmalıyım?” diyen girişimci adaylarına yol gösterecek iş kurma süreci planını anlatacağım. İlk olarak;
- Kurmak istediğiniz şirketin türünü belirleyin.
- Mali müşavirinizin desteği ile Şirket Ana Sözleşmesi hazırlayın ve Ticaret Sicil’de onaylatın.
- Vergi Dairesine başvurun ve vergi levhanızı alın.
- İmza sirküleri hazırlayın.
- İş yeri açma ruhsatınızı çıkarın.
- Girişiminizi başlatın.
İş Kurmak İsteyenlere Önerilerim
İş fikrinizin kâr durumu ile ilgili olarak endişeleriniz varsa sıfırdan bir girişime başlamaktansa yine aynı sektörde bir franchising almayı deneyebilirsiniz.
İş fikrinizi hayata geçireceğiniz konuma dikkat edin; her iş, her yerde yapılmaz.
İş fikriniz, dijital dünyaya açılamayacak bir projeyse ya bir girişim danışmanından destek alın ya da projenizden vazgeçin.
Sermayesiz iş fikirlerinde hiç paraya ihtiyacınız olmadığını düşünmeyin. Girişiminiz için her ne kadar mali bir kaynak yaratmayacak olsanız da çok fazla kazanç sağlayamadığınız ilk zamanlarda sizin için bazı temel giderler (fatura, vergi, kira, personel maaşı vs.) oluşacaktır.
Ne olursa olsun, motivasyonunuzun düşmesine izin vermeyin. Bir girişimin başarıya ulaşmasındaki ilk faktör, motivasyondur.
[widget-133]