- Konu Başlıkları
- Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?
- Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Stratejilerinin Etkisi
- Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Ne Kadar Önemli?
- Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?
- Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?
- Çevrim İçi Varlığınızı Korumak Dijital Pazarlamanın İlk Adımı…
Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?
Muhtemelen herhangi bir sağlık problemi yaşadığınızda sorunun ne olduğunu anlamak için internet üzerinden araştırmalar yapıyorsunuz. Bu araştırmaların sonucunda hastanelerin ve doktorların web sitelerindeki yorumları okuyor, belirtileri kendinize göre yorumlayarak teşhisler koyuyorsunuz. Yani bu ne demek oluyor?
Bir sağlık problemi yaşadığınızda aklınıza ilk olarak internet geliyor. İşte sağlıkta dijitale yönelmeyi fark eden pek çok uzman da sağlık sektöründe dijital pazarlama yöntemlerini uygulayarak daha çok hastaya seslenmenin ve markalarını güçlendirmenin yollarını arıyor. Peki, sağlık sektöründe dijital pazarlama yaparken nelere dikkat etmek, hangi stratejileri yürütmek gerekiyor?
Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Stratejilerinin Etkisi
Sağlık sektörü dijital pazarlama konusunu ele almadan önce birkaç istatistikle konuya başlamak istiyorum. Şu anda akıllı telefon kullanan kişilerin ortalama %20’sinde en az bir sağlık uygulaması bulunuyor. Ayrıca dijital dünyada aktif olan kişilerin ortalama %45’inin sosyal medya üzerinden önerilen tesis, hastane veya doktorlardan etkilendiği biliniyor. Sağlık sektörü dijital pazarlama konusu ile ilgili bir diğer anket de katılanların %90’lık bir kısmının sosyal ağlarda paylaşılan tıbbi bilgilere güvendiğini ortaya koyuyor. Peki, tüm bu istatistikler ve anket sonuçları ne anlama geliyor? Yani sağlık sektörü dijital pazarlamayla birlikte potansiyelini daha çok artırıyor…
Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Ne Kadar Önemli?
Sağlık sektörü dijital pazarlama stratejileri, hastanelerin daha çok kişi tarafından tanınmasını sağlayabilir. İnsanların sağlıklarıyla ilgili yaptıkları araştırmaların büyük bir çoğunluğunun çevrim içi platformlardan olduğunu ele alırsak potansiyel hastaların dijital dünyadaki varlığını daha net görebilirsiniz. Ayrıca sağlık sektöründe dijital pazarlama yöntemleriyle güvenilirliğinizi ve itibarınızı da koruyabilirsiniz.
Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?
Dijital pazarlama, yalnızca daha fazla hasta elde etmek için yapılan kazançlı bir strateji değil, aynı zamanda da bir sağlık hizmetinin reklamını yapmanın uygun maliyetli bir yoludur. Sağlık sektörü dijital pazarlama stratejilerinden yararlanarak yeni müşteriler edindiğinizde toplam reklam harcamanızı azaltır, hastanenize konum olarak yakın olan demografiyi hedefleme şansı bulursunuz. Geleneksel pazarlama yöntemlerinde hastaların bilgilerini takip etmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Sağlık sektöründe dijital pazarlama yöntemlerini uyguladığınızda yaş ve cinsiyet gibi pek çok bilgiyi edinir, ziyaretçilere kişiselleştirilmiş bir deneyim sunarsınız. Sağlık sektörü dijital pazarlama stratejilerini uygulayarak sağlık hizmetinizden çok daha geniş ve kaliteli bir kitlenin yararlanmasını sağlar, Google’ın ilk sayfasında görünme şansınızı artırırsınız.
Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?
Sağlık sektöründe dijital pazarlama yöntemlerini uygulayarak kampanyanızı daha yüksek performanslı bir hale getirmeye karar verdiyseniz yapabileceğiniz en iyi stratejileri yazımın devamında bulabilirsiniz.
Yerel SEO: İlgili yerel aramalardan web sitenize veya hastanenize daha çok ziyaretçi çekmek için yapılan optimizasyon işlemleri yerel SEO olarak adlandırılıyor. Yani siz yerel SEO yaptığınızda bölgenizde sizin tıbbi birimleriniz veya doktorlarınızla ilgili arama yapan kullanıcıların karşısına çıkıyorsunuz.
PPC: Algoritması arama geçmişine göre çalışan ücretli reklamlar da en etkili sağlık sektörü dijital pazarlama yöntemlerinden biridir. 2020 yılında küresel olarak sağlık sektörü reklam harcamaları 36 milyar dolara ulaştı. Yatırımın ne kadar büyük olduğunu düşünürseniz PPC’lerin arama motorunda görünür olmanız açısından ne derece etkili olduğunu daha net fark edersiniz.
Sosyal Medya Pazarlamacılığı: Sağlık sektörü, potansiyel hastalar da dahil olmak üzere daha fazla kişiye ulaşmak için sosyal medyayı kullanıyor. Sosyal medya pazarlaması ile yalnızca sağlık hizmetinizi ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda insanları belirli sağlık sorunları konusunda eğitiyor, ipuçları veriyor ve dikkatlerini çekiyorsunuz.
İçerik Pazarlaması: Sağlık sektörü dijital pazarlama stratejilerini uygularken makaleler, bloglar, infografikler ve videolar yoluyla daha çok hastaya ulaşırsınız. Ayrıca kullanıcılara değerli ve bilgi verici içerikler sunarak etkileşim yaratırsınız.
Mobil Pazarlama: Akıllı telefon kullanımının ne kadar yaygın olduğunu biliyorsunuz. Mesajlar, oyun içi mobil reklamlar ve mobil sağlık uygulamaları, sağlık sektöründe dijital pazarlamanın en önemli kozlarındandır.
E-Posta Pazarlaması: Hastalara ulaşmanın en düşük maliyetli yöntemlerinden biri de e-posta pazarlaması. Sağlık sektöründe dijital pazarlama stratejisi olarak e-posta pazarlaması yaptığınızda hastaneniz için daha fazla ziyaretçi adayı sağlarsınız. Ayrıca bu konuyla ilgili yapılan bir araştırmayı da eklemek isterim. “Dijital sağlık pazarlamacılarının %89'u, e-postanın olası satış yaratmalarının birincil kaynağı olduğunu söylüyor.”
Çevrim İçi Varlığınızı Korumak Dijital Pazarlamanın İlk Adımı…
Profesyonel bir şekilde sağlık hizmeti vermek istiyorsanız yalnızca başarılı olmanız yetmez. Başarınızı insanlara duyurmanız ve daha pek çok kişinin ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Dijital dünyada paylaşımlarınız, bilgilendirmeleriniz ve reklamlarınızla ne kadar çok öne çıkarsanız bu, sizin için o kadar çok yeni hasta anlamına gelmektedir.
Elbette, hastanenizin veya doktorlarınızın imajı yalnızca hasta sayısı ile ölçülemez. Marka imajınız ve kurumsal itibarınız da çok önemlidir. Sağlık sektöründe dijital pazarlama yöntemlerini uyguladığınızda güvenilen ve tanınan bir marka olmak için daha büyük adımlar atabilirsiniz.
[widget-129]