Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kurumsal Blog Yazarken Yapılan 5 Önemli Hata!

Kurumsal Blog Yazmak İçin Tavsiyeler – Bu Hataları Yapmayın!

Kurumsal blog yazmak oldukça zordur. Daha genelgeçer konularda yazılan bloglarda sınırlar olmadığı için üretkenlik de fazla olur. Ancak bir kurumsal blog yazarken sınırlarınız, giriş, gelişme ve sonuç kısımlarınız, temanız ve bahsetmeniz gerekenler bellidir. Bu yüzden kurumsal blog yazma konusunda uzman değilseniz zorlanıyor olmanız çok normaldir.

Peki, bir kurumsal blogu iyi yapan nedir? Aslında kurumsal blogun amacı; müşteri adaylarına en doğru şekilde yanıt veren, ihtiyaçları karşılayan, fikirleri etkileyen bir içerik oluşturmaktır. Bu yüzden başarısız olarak sayılabilecek bloglarda sorun, amaca odaklanmamaktır. Siz de daha iyi kurumsal blog yazmak istiyor, başarılı bir kurumsal blog yazmak için tavsiyeler almak istiyorsanız yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

Kurumsal Blog Yazarken Yapılan Önemli Hatalar – Dikkatli Olun!

Kurumsal blog nasıl hazırlanır sorusuna gelmeden önce kurumsal blog yazarken yapılan önemli hatalara değinmekte fayda var. Çünkü işletmenizin web sitesine bir kurumsal blog eklediğinizde müşterilerinizle doğrudan iletişim kurmak için harika bir yol keşfetmiş oluyorsunuz. Yani kurumsal blog yazmak, sizin için satışları artırmak için harekete geçmek anlamına geliyor. Kurumsal blogun önemini yeterince kavradıysak şimdi gelelim kurumsal blog yazarken yapılan hatalara. 

Mutlaka Hedef Kitleye Hitap Edin!

Bir kurumsal blog yazarken nasıl bir hedef kitleye hitap ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Sattığınız şeyi kime anlatmak istediğinizi bilmez, genel bir üslup kullanırsanız başarısız bir kurumsal blog örneği sergilemiş olursunuz. Diyelim ki SEO üzerine bir kurumsal blog yazıyorsunuz; sizin hedef kitleniz SEO uzmanları, dijital pazarlama uzmanları ya da pazarlama departmanındaki çalışanlar olmalıdır, herhangi bir kişiye yönelik bir üslup edinirseniz muhtemelen doğru hedef kitleye ulaşamazsınız.

Kısa İçeriklerle Vedalaşın!

Kurumsal blog yazarken yapılan önemli hatalardan biri de içeriklerin kısa tutulmasıdır. Kurumsal bloglarda sunulan tüm bilgileri açıklayıcı bir şekilde ele almanız çok önemli. Okuyucunun zihninde beliren nasıl ve neden gibi soruları netliğe kavuşturmak için de en az 500 kelimelik içerikler oluşturmanız gerekiyor. Aynı şekilde okuyucunun ilgisini dağıtan ya da sıkılmasına yol açan uzun kurumsal blog yazmak da iyi bir fikir değil. Eğer uzun bir konu anlatmak istiyorsanız en doğru şekilde iki ana başlık haline getirip farklı iki blog olarak paylaşmanız daha doğru olur.

İlginç Bilgilere Yer Verin!

Kurumsal blog nasıl yazılır diye merak edenler için bir diğer tavsiyem de kullanıcıların ilgisini çekecek detaylara ve bilgilere yer verilmesidir. Herkes tarafından bilinen ya da okurlara sunulmasının hiçbir önem arz etmediği bilgiler, kişilerin içeriklere olan ilgisini düşürür. Dolayısıyla kurumsal blog yazma aşamasında şaşırtıcı istatistikler, analizler ve faydalı bilgilerden faydalanmak önemlidir.

Düzensiz İçerikler Yazmaktan Vazgeçin!

Kurumsal blog yazarken yapılan önemli hatalardan biri de tüm bilgilerin tek bir paragraf ya da başlık altında anlatılmasıdır. Kurumsal blogunuzu ara başlıklarla düzenlediğinizde ve daha okunabilir bir hale getirdiğinizde okuyucular da içeriklerinize çok daha fazla ilgi gösterecektir.

Kurumsal Blog Yazmak İçin Tavsiyelerime Mutlaka Kulak Verin…

Kurumsal blog yazmak için bir uzman olmanıza gerek yok. Kurumsal blog yazarken yapılan önemli hatalara dikkat ettiğiniz takdirde oldukça başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Elbette kurumsal blogunuzu oluşturmadaki amacınızın kullanıcıların ve Google’ın dikkatini çekmek olduğunu unutmayın. Kurumsal blog yazma aşamasında akılda kalıcı başlıklar ve SEO’ya uyumlu anahtar kelimeler kullanmaya özen gösterin.

İyi bir kurumsal blog yazmak için harekete geçirici mesajlardan yararlanın. En önemli ayrıntı da kurumsal blogunuzu sonlandırırken bir pazarlama metni oluşturuyormuş gibi düşünmemeniz. Eğer kurumsal blogunuzun sonunda okuyucularınızın bir şeyler satın almasını isterseniz muhtemelen onların güvenlerini kaybedersiniz. Bu yüzden yalnızca yol gösterici olun…

[widget-129]

Yorum Yap