Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

E-ticaret Sitenizi Yönetirken İşinize Yarayacak 13 Adım

E-Ticaret Site Yönetimi Nasıl Yapılır?

E-ticaret site yönetimi geleneksel satış ve pazarlama gibi bir süreç değil. Sanal bir dünyada satış yapmaya çalışmanın belirli adımları var. Markalara e-ticaret danışmanlığı yaparken kullandığımız bu adımlar, e-ticaret sitesinin kurulduktan sonra rakiplerine karşı nasıl direneceğini, öne çıkacağını ve başarılı olacağını anlatır. 

E-ticaret sitesi yönetimi, kullanacağınız yöntemlere göre hem zor hem de kolay olabilir. E-ticaret sitesi nasıl yönetilir, e-ticaret nasıl olur bilmiyorsanız verdiğim tavsiyelere uyarak kolay bir süreç yürütebilme şansınız var.

Geliştirdiğiniz taktirde sadece satış yapmakla kalmayacağınız aynı zamanda kurumsal kimliğinizin ve kalitenizin sunumu olacak e-ticaret sitenizi yönetirken işinize yarayacak e-ticaret site yönetim önerileri:

1. Analiz ve takip

E-ticaret sitesi yönetimi öncesinde sektörün ihtiyaçları ve rakiplerin konumlarını analiz etmelisiniz. Rakiplerinizin hatalarına ve müşterilerinizin beklentilerine göre E-ticaret Danışmanı ile stratejinizi belirlemelisiniz. E-ticaret site yönetimi işinin uzmanı biri ile başarılı olacaktır.

2. Ürün girişleri ve takibi

E-ticaret sitelerinizde ürünlerin girişi için profesyonel fotoğraflara ve içeriklere ihtiyacınız olacak. İyi bir tasarımcınız varsa, e-ticaret yönetimi sırasında etiketleme, boyutlandırma gibi teknik işlemleri de sorunsuzca atlatabilirsiniz. Unutulmaması gereken en önemli konu müşterilerin karar almasında sitede göstereceğiniz yazı ve görsellerin etkili olduğudur. Bu nedenle ürün tanıtımları oldukça profesyonelce hazırlanmalıdır.

3. Kategori ve açıklama

E-ticaret site yönetimi için kategori sayfalarınızda hiyerarşik bir düzen oluşturmalısınız. Ayrıca kategori açıklamaları da ürünlerinizle alakalı, hedef kelimelerinizin geçtiği paragraflar halinde düzenlenmelidir. Bunun yanında ekstra blog sayfaları ile kategorilerinizi desteklemelisiniz. E-ticaret siteleri içeriklerle üst sıralara çıkacaktır. Böylece e-ticaret yönetim sisteminiz de oturmuş olacaktır.

4. Reklam çalışmaları

E-ticaret site yönetimi için Adwords gibi reklamlara da ihtiyacınız var. Ürünleriniz için reklam kampanyaları oluşturarak pazarlama ağınızı genişletebilirsiniz. Twitter ve Facebook gibi sosyal platformlarda tanıtım yapabilirsiniz. Bu tanıtımları yapmak için de dijital pazarlama uzmanına ihtiyacınız olacak elbette. E-ticaret sitesi yönetimi kolay bir iş değildir.

5. Optimizasyon Çalışmaları

E-ticaret yönetimi sırasında sitelerin SEO çalışmaları ile güçlendirilmeleri de gerekli. Sitenize arama kriterlerine uygun optimizasyonu yaptırırsanız hedef kelimelerde ilk sıralarda gelmeniz daha hızlı olur. SEO uzmanları ile çalışarak ya da eğitimler alarak her ürün için ayrı optimizasyon yaptırabilirsiniz.

6. Toplu mail

Yeni e-ticaret yasası ile birlikte kişilerin telefonlarına ve maillerine izinleri olmadan bilgi gönderemiyorsunuz. Ancak sadık müşterilerinize ve veri tabanınızda bulunan kişilere toplu mail atabilirsiniz. Maillerde kullanacağınız içerikler ve görseller müşterilerinizi ürün almaya ikna edecek ve satışlarınızı artıracaktır. Böylece başarılı bir e-ticaret site yönetimi yapmış olacaksınız.

7. Şikayet ve isteklerin takibi

E-ticaret site yönetimi sırasında müşterilerinizle olan iletişiminize de dikkat etmeniz gerekiyor. Firmanız ya da web siteniz ile ilgili yapılan şikayetleri okumalı ve sitelerinizi müşteri taleplerine göre güncellemelisiniz. Müşteri ile ne kadar sağlıklı iletişim kurarsanız güvenlerini kazanır ve satışlarınızı artırırsınız. Böylece e-ticaret yönetim sürecinde başarılı olursunuz.

8. Güncelleme ve sosyal medya yönetimi

Düzenli olarak içerik ve ürün güncellemesi e-ticaret yönetimi için olmazsa olmazlardandır. Eğer içerik yazarınız varsa ürünlerinizin açıklamaları dışında sektörünüzle ilgili okunacak yazılar yazmalarını istemelisiniz. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarınızı yönetecek kişi ya da firmalarla çalışmalısınız. E-ticaret sitesi nasıl yönetilir diye merak ediyorsanız işin sosyal medya kısmını boş geçmeyin. 

9. Müşteri takibi

Müşterileriniz en çok nelere bakıyor, hangi zamanlarda siteniz ziyaret ediliyor, satış grafikleri nasıl şekilleniyor, bunları analiz etmelisiniz. Ayrıca reklam ve paylaşımlarınızın nasıl etki ettiğini gözlemleyerek doğru analiz ile doğru yönlendirme yapabilirsiniz. E-ticaret yönetimi başarısı için müşteri analizini ihmal etmemelisiniz.

10. Görsel düzenlemeler

E-ticaret site yönetimi için görseller çok önemli. Her zaman söylediğim gibi ziyaretçileriniz ürünleri satın almaya karar verirken ürün fotoğraflarına bakıyorlar. Bu nedenle fotoğraflarınız yüksek çözünürlükte, ürünün her açıdan görülebileceği şekilde çekilmeli. Kısacası e-ticaret yönetim sisteminizdeki fotoğraflar satın almaya ikna etmeli.

11. Kampanyalar ve özel indirimler

Satışlarınızı artırmak istiyorsanız e-ticaret site yönetimi uygulamalarınızda kampanya ve özel gün indirimleri de uygulamalısınız. Ziyaretçileriniz normalde 100 TL’ye satın alacakları bir ürünün 50 TL olmasına sevinecekler ve ürünü satın alacaklar. E-ticaret sitesi yönetimi her zaman göründüğü kadar zor değil.

12. Güvenli alışveriş sağlama

Güvenli alışveriş e-ticaret yönetimi unsurlarından en önemlisi. Kişiler sitenizde kredi kartı numaralarını, adreslerini ve telefonlarını paylaşıyor. Bu nedenle sitenizde yüksek güvenlik önlemleri aldığınıza emin olun. Kişisel bilgilerini koruma garantisi verdiğiniz kullanıcılar elbette sizden alışveriş yaparlar. URL’nizi https şeklinde sağlayın.

13. Satış ve lojistik takibi

Ürünlerin satış sonrası başarıyla takip edilmesi hem müşteri sadakati oluşturur hem de sizi maddi zarar uğratmaz. Bu nedenle e-ticaret yönetimi yaparken güvenilir kargo firmaları ile çalışmalısınız.

Sitenizi Büyütün!

Satışlarınızı e-ticaret sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriyorsanız sektörünüzün tüm dinamiklerini bilmeli, en ince ayrıntılarına kadar e-ticaret sektörünü öğrenmelisiniz. İyi bir site ve yukarıdaki çözümlerle başarıyı elde edebilirsiniz.

“E-ticaret nasıl olur?” sorusuna da bu şekilde yanıt vermek mümkündür. Yukarıda bahsettiğimiz hususları harfiyen yerine getirirseniz başarılı ve kurumsal bir siteye sahip olur, rakiplerinizi geçer, gelirinizi katlarsınız. E-ticaret site yönetimi ile başarıyı yakalar, e-ticaret sitelerinizi büyütürsünüz.

[widget-129]

Yorum Yap