Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Blog Yönetimi Nasıl Yapılır?

Blog Yönetimi Nedir? Blog Yönetiminin Temel Unsurları Nelerdir?

Blog yazmak, dışarıdan çok kolay görünebilir. Ancak ilgi çeken ve dönüşüm sağlayabileceğiniz blog yazıları yazmak sandığınız kadar da kolay değil. Web siteniz için içerik pazarlama stratejisi oluşturmak istiyorsanız blog yazılarına biraz daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor.

Ayrıca içerik pazarlama stratejinizin başarılı olmasını için yayınladığınız içeriğin türünü, ne zaman yayınladığınızı ve neyi hedeflediğinizi bilmeniz şart. Bu yazımda sizlere blog yönetimi nasıl yapılır, kurumsal blog yönetimi ve kişisel blog yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, gibi konuları aktaracağım.

Blog Yönetimi Nasıl Yapılır?

Blog yönetimi nasıl yapılır, sorusunu ele almadan önce blog yönetiminin ne olduğunu aktarmak istiyorum. Blog yönetimi, pazarlama stratejinizin bir parçası olarak kitleleri harekete geçirebileceğiniz içerikler oluşturmak demektir. Blog yönetiminin temel unsurları ise planlama, yazma, yayınlama ve pazarlamadır. Başarılı bir blog yazısı oluşturmak; potansiyel müşteriler bulmanın ve mevcut müşterilerle etkileşim yaratmanın harika bir yoludur. Peki, blog yönetimi nasıl yapılır? 

Ekip Oluşturun

Blog yönetimi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız ilk adım olarak bir yaratıcı içerik ekibi oluşturmanızı tavsiye ederim. Ne kadar farklı bakış açısına sahip olur, blog yazılarını ne kadar farklı elden çıkarırsanız bu, sizin için önemli bir artı olur.

Gönderi Takviminiz Olsun

İçerik planlaması, blog yönetiminin olmazsa olmazıdır. İçerikleri belli bir düzen dahilinde oluşturmak ve tutarlı bir akışa sadık kalmak, okuyucuların sizden ne beklediğini ve onlara ne sunacağınızı takip edebilmeniz açısından önemlidir. 

İlgi Çekici İçerikler Oluşturun

Hem kurumsal blog yönetiminde hem de kişisel blog yönetiminde sıradanlıktan uzak durmak gerekiyor. Eğer sürekli olarak bilgi veren eğitsel içerikler paylaşırsanız muhtemelen ziyaretçileriniz bir müddet sonra sıkılır ve siz hedefinizin dışında bir sona ulaşmış olursunuz. Dolayısıyla kullanıcıların ilgisini çekebilecek içerikler oluşturmak, blog yönetiminin temel unsurlarındandır.

SEO Çalışmaları Yürütün

Google, düzenli olarak güncellenen içerikleri ve web siteleri sever. Dolayısıyla profesyonel blog yönetimi yaptığınızda Google’ın radarına takılır ve üst sıralarda çıkma fırsatını yakalarsınız. Ayrıca hedef kitlenizi tanır; hangi içerikleri görmek istediklerini anlarsınız. 

Temanızdan Uzaklaşmayın

Blog yönetimi nasıl yapılır sorusunun en önemli yanıtı, işte bu madde. Çeşitli konularda blog yazıları oluşturur, her kitleyi hedeflemeye çalışırsanız başarısız olursunuz. Dolayısıyla hedef kitlenize hitap eden blog yazılarından uzaklaşmamanız gerekir. Örneğin, bir sağlıklı beslenme uzmanı olarak web siteniz varsa sağlıklı yaşam, beslenme, spor, güzellik, bakım ve çeşitli hastalıklar dışında blog yazıları ulaştırmak, sizi alanınız için takip eden kişilerin ilgisini azaltacaktır.

Kaliteden Ödün Vermeyin

Evet, SEO çalışmaları yürütmeniz gerekiyor. Ancak SEO yapacaksınız diye kullanıcılara bilgi vermeyen kalitesiz içerikler oluşturmanız gerekmiyor. Özellikle kurumsal blog yönetiminde asla ve asla fayda sağlamayan blog yazıları oluşturmayın. Yazım ve imla kurallarına ise mutlaka dikkat edin.

Blog Yönetiminde Başarılı Olmanın Sırrı: Kaliteli ve Sürekli İçerik…

Blog yönetiminin nasıl yapılacağıyla ilgili bazı şeylerin kafanızda biraz daha netleştiğini düşünüyorum. Yukarıda sizler için sıraladığım blog yönetiminin temel unsurlarına dikkat ettiğiniz takdirde kaliteli içerikler oluşturmamak için hiçbir engeliniz yok. Elbette içerik kopyalamamak, başka sitelerden içerik çalmamak ve anahtar kelime araştırması yapmak koşuluyla…

Şunu unutmayın; blog yönetiminde esas amaç kullanıcıların aradıkları bilgileri sizin web sitenizde bulmalarını sağlamak. Çektiğiniz trafik yoluyla da satış hedeflerinize ulaşmak. Biliyorsunuz ki internette pek çok blog gönderisi var. Ancak kaçı gerçekten okunmaya değer ya da kaçı gerçekten okuyucuya fayda sağlıyor, bunu biraz düşünmek gerekiyor…

[widget-129]

Yorum Yap