Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Siyasetçiler İçin Kriz Yönetimi – Kriz Yönetiminin 5 Etkili Yolu!

Siyasette Kriz Yönetimi Nedir? Kriz Yönetimi Nasıl Yapılır?

Kurumları veya toplumları zora sokan krizler büyük ya da küçük çaplı olabilseler de neticesinde krizdirler. İş ortamında yaşanan durumlar, sosyal hayatta zorlayıcı olan bazı konular, yapılan hataların ya da oluşan eksikliklerin kamuoyuna yansıması şeklinde cereyan eden krizler muhakkak çözüme kavuşması gereken konuları ifade ederler ve çözülene kadar zorlayıcı olabilirler. Siyasetçiler için kriz yönetimi adından da anlaşılabileceği gibi siyasi bir konuda çıkan krizlerin çözülmesi için oluşturulan bir kavramdır.

Herhangi bir konuda çıkan krizler sonrasında kriz yönetimi nedir sorusu gündeme geliyor. Kriz yönetiminin ne olduğunu bilmek de tıpkı krizin nereden kaynaklandığını bilmek kadar önemli. Stres, panik gibi durumları bir kenara bırakıp etkili bir kriz yönetimi yapmak siyasetçiler için de önemli bir konu olacaktır. Öyleyse kriz yönetimi nedir? Gelin sorunun cevabını birlikte arayalım.

 

Kriz Yönetimi Nedir? Neden Siyasette Kriz Yönetimi Önemli?

Beklenmeyen tehditlerle karşılaşıldığında bu tehditleri ortadan kaldırmak, savuşturmak ve önemsizleştirmek için tepkiler geliştirerek önlemleri uygulamaya kriz yönetimi deniyor. Siyasette de kriz yönetimine ihtiyaç gelişebiliyor. Kamuoyuna yansıyan birtakım olumsuzluklar bulunduğunda politikacılar için kriz yönetimi gerekli oluyor.

Eğer bir tehdit ortaya çıktıysa ve gerçekleştiriyorsa, bu sorun için çözümler üretmek ve krizi fırsata çevirmek kriz yönetimi olarak tanımlanabiliyor. Kurumların ya da kişilerin zarar görmesini önlemek içim etkili bir kriz yönetimi şart. Bir de siyasette kriz yönetimi çok daha önemli bir hal alıyor, çünkü krizi iyi yönetemediğinizde siyasi kariyeriniz zedelenebilir.

Siyasetçiler İçin Kriz Yönetimi Nasıl Olmalı?

Siyasette krizler çok büyük anlamlar ifade eder. Kişilerin siyasi kariyerlerinin bitmemesi, kurumların itibarlarının korunması için kriz yönetimi çalışmalarının doğru yapılması gerekir. Siyasetçiler için kriz yönetimi işte bu yüzden olmazsa olmazlardandır. Etkili bir kriz yönetim planınız olursa güçlükler karşısında durumu lehinize çevirebilme şansına da sahip olursunuz. Şu şekilde bir plan belirleyebilirsiniz:

  • Kriz İletişimi Ekibi Kurun

Kriz iletişimi, siyasetçiler için kriz yönetimi çalışmalarının ilk ayağı olmalıdır. Etkili bir kriz iletişimiyle ilgilenecek ekibinizi oluşturursanız, kamuoyuyla paylaşmanız gerekenlerin karar ve sorumluluğunu üstlenen ekibinizle birlikte cesaretli adımlar atabilirsiniz.

  • Krizi Nasıl Yöneteceğinizin Mesajını Hazırlayın

Kısa bir bilgi ile soruna yönelik hamlelerinizi belirten mesajınızı oluşturmalısınız. Siyasetçiler için kriz yönetimi, yapılan planlamalarla, mesajları oluşturarak yapılan hazırlıklarla kolaylaşacaktır. Öncelikle mesajınızı belirlerseniz metninizi oluşturmak kolaylaşacaktır.

  • Açıklama Metni Oluşturun

Kriz yönetim mesajınızı kullanarak birkaç cümlelik açıklama metninizi oluşturmanız gerekiyor. Bu metin sizi doğru bir şekilde karşı tarafa ifade edecektir. 

  • Kamuoyunu Bilgilendirin

Sıra geldi konuşma yapmaya… Kamuoyunu bilgilendirmek için kriz karşısında rahat bir konuşma ve açıklama yapacak sözcünüzü belirleyin ya da siz mesajınızı kamuoyuna iletin. Gelebilecek olan sorulara cevap verebilmek için hazırlıklı olun ve güven sarsmamaya dikkat edin.

  • Web Sitenizde Yayınlayın

Geleneksel ve dijital medya platformlarının açıklamanın detaylarına ihtiyaçları olduğunu bilmeli, yaptığınız açıklamayı internet sitenizde de yayınlamalısınız.

“Bizde Kriz Çıkmaz” Demeyin, Bir Siyasetçi Krize Hazırlıklı Olmalı!

Olası krizler için hazırlık yapmak önemli bir siyasal harekettir. Siyasetçiler için kriz yönetimi bu yüzden önem arz eder. Krizleri nasıl aşacağınızı bilirseniz siyaset sahnesinden silinip gitmez, politik kariyerinizi koruyabilirsiniz.

Siyasetçiler için kriz yönetimi konusunun önemini atlamamalı, gerekirse siyasetçiler için kriz yönetimi eğitimi alarak konuyu detaylarıyla öğrenmeli, iletişim dilinizi geliştirmelisiniz. Yanlış yönetilen krizlerin kötü sonuçlar doğurabileceğini bilmelisiniz ve dikkatli olmalısınız.

[widget-135]

Yorum Yap