Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Google Analytics SEO Verileri Nasıl Yorumlanır?

SEO Performansınızı Google Analytics Raporları ile Ölçün!

Çoğu modern işletme, daha geniş bir kitleye ulaşmak için en önemli Pazarlama stratejilerinden biri olarak dijital pazarlama tekniklerine güvenir. Bunun başlıca nedeni, çoğu kişiye artık internet üzerinden ulaşılabilmesi ve hemen hemen tüm dijital pazarlama platformlarının işletmelerin reklamlarıyla etkileşime giren herkesi takip etmesine izin vermesidir. Bu, çok büyük miktarda verinin üretildiği ve bu platformların işletmelerin dijital pazarlama çabalarının etkisini ölçmek için gerekli analizleri yapmasına izin verdiği anlamına gelir.

Örneğin, Google, web sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğine ve hedef kitlenizin onunla nasıl etkileşime girdiğine ilişkin derinlemesine bir analiz sağlayabilen çeşitli türlerde Google Analytics SEO raporları oluşturmanıza olanak tanır ve böylece gelecekteki stratejilerinizi buna göre planlamanıza olanak tanır. Bu makale, web sitenizin ve ziyaretçilerinin kaliteli analizini yapmanıza yardımcı olabilecek en iyi Google Analytics SEO raporlarını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Mobil Genel Bakış Raporu – Google Analytics SEO Raporları

Masaüstü bilgisayarlar akıllı telefonlardan daha güçlü yazılımları destekleyebilse de herkes artık mobil cihazları benimsemeyi seçiyor. Bu nedenle, pazarlamacılar özellikle bu dijital çağda mobil teknolojiyi görmezden gelemezler. Bu, her taşınabilir cihazla uyumluluk gösteren bir web sitesi tasarlamanız gerektiğiniz anlamına geliyor. Web siteniz mobil uyumlu değilse, birçok ziyaretçi siteye erişemeyecek ve rakibinizin web sitesine geçiş yapacaktır.

Mobil Genel Bakış Google Analytics SEO Raporu, her şey için bir çözüm sunar. Kitle kategorisi altında bulunur, Genel Bakış ve Cihazlar olmak üzere iki rapor sunar. Genel Bakış sekmesine tıklayarak, verilerin mobil, masaüstü ve tabletler gibi cihaz kategorilerine göre parçalara ayrıldığını göreceksiniz.

Mobil Genel Bakış panelini kullanarak Google Analytics SEO raporu olabilir, hangi tür cihaz kategorisinin daha fazla ziyaretçi getirdiğini belirleyebilirsiniz. Genel Bakış Raporu, tablet, masaüstü ve mobil kullanıcılar arasında Hemen Çıkma Oranı, Sayfa/Oturum ve Ortalama Oturum Süresi gibi ölçümleri de karşılaştırır. Mobil kullanıcıların hemen çıkma oranının yüksek olduğunu görüyorsanız, bu, web sitenizin mobil cihazlarla uyumluluk göstermediği anlamına gelir.

Segment Raporu – Google Analytics SEO Raporları

Bir diğer güçlü Google Analytics SEO raporu, size organik trafik bilgilerini anlatan Segmentasyon raporudur. Segment bölümünde, birleştirilmiş veriler, kalıpları analiz etmek için yaş, cinsiyet, konum, gelir ve çok daha fazlası gibi farklı boyutlara bölünür. Segmentler, hangi temel faktörlerin iş sonuçlarını tırmandırdığını belirlemenize yardımcı olabilir. Organik trafik kategorisini seçerek, ziyaretçilerin web sitenize eriştikten sonra sitenizle nasıl etkileşime girdiğini keşfedebilirsiniz.

Segmentasyonun özü, web sitenizin temel kitlesini ve satın alma gücünü görmenizi sağlar. İşletme gelirinizin kaynağının hangi cinsiyet, yaş aralığı ve konum olduğunu belirleyebilirsiniz. İşletmeniz için değerli bir zeka kazanmak istiyorsanız, Segments Google Analytics SEO raporu çok önemlidir.

Açılış Sayfaları Raporu – Google Analytics SEO Raporları

SEO sağlığı, Hemen Çıkma Oranı ve Çıkış Oranı ile ters orantılıdır. Hemen Çıkma Oranının düşük değerleri, web sitenizin ziyaretçilerin ilgisini çektiği ve Açılış Sayfalarının konukların güvenini kazandığı anlamına gelir. Açılış Sayfası Google Analytics SEO Raporu, insanların web sitenizi açtıklarında ilk olarak hangi içeriği veya sayfaları görüntülediklerini gösterirken Çıkış Oranı, hangi içeriğin izleyicilerin ilgisini çekmediğini söyler. Bu şekilde, içeriği etkileyici hale getirmek için değiştirebilir veya geliştirebilirsiniz.

Edinme Raporu – Google Analytics SEO Raporları

Edinme sekmesine tıklayın, Tüm Trafik seçeneğini seçin ve ardından Edinme Google Analytics SEO Raporunuzu görüntülemek için imlecinizi Kaynak/Aracı üzerine getirin. Bu rapor, trafiğinizin nereden geldiğini derinlemesine anlamanıza yardımcı olacaktır. İnsanlar tarafından web sitenizi ziyaret etmek veya bulmak için kullanılan farklı motorlar arasındaki SEO trafiğini karşılaştırmanıza olanak tanır. Örneğin, insanların web sitenizi ziyaret ettiği her kanal tarafından ne kadar SEO trafiği oluşturulduğunu hesaplayabilirsiniz.

Site Hızı Raporu – Google Analytics SEO Raporları

Yüksek bir web sitesi hızı, harika bir kullanıcı deneyimi sağlayan en temel gereksinimlerden biridir. Bir web sayfasının yüklenme hızı 3 saniyeden fazla ise, kullanıcıların dörtte birinin web sitesini terk ettiği gözlemlenmiştir. Web sayfası hızı ve yüklenme süresi ilk izlenim olarak iş görürken, sitenin yavaş hızı ziyaretçiler üzerinde olumsuz etki yaratır. Ayrıca, gelir grafiğini de düşürür. Çok sayıda site hızı aracı var, ancak Site Hızı Google Analytics SEO Raporu, tüm web sayfalarının hızını hesaplamanın en pratik yollarından birini sunar.

Davranış sekmesini seçin, Site Hızına tıklayın ve imleci Genel Bakış üzerine getirin. Hangi web sayfalarının normalden daha fazla zaman aldığını belirlemenize yardımcı olan site hızının derinlemesine bir analizinin yanı sıra Hemen Çıkma Oranı ve Çıkış Oranları arasındaki ilişkiyi elde edeceksiniz. Bu faydalı bilgiler, geliştirme ekibinizin bu yükleme ve site sorunlarını çözmesine olanak tanır.

Daha Güçlü Google Analytics SEO Raporları İçin Search Console’la Senkronize Edebilirsiniz!

Sayfalarınızın sürekli olarak yüksek bir sıralama üretemeyeceği açıktır. Bu nedenle, bir rekreasyon stratejisi benimsemeniz, düzenli güncellemeler yapmanız ve sonuçları elde etmek için yeniden yayınlamanız gerekir.

Google Analytics hesabınızı Google Search Console ile bağlayarak SEO performansınızı anlık olarak görüntüleyebilir, geçmişte hangi blog gönderilerinin en iyi sonucu verdiğini ve şimdi ziyaretçinin dikkatini tekrar çekmek için hangi iyileştirmelere ihtiyaç duyduğunu kontrol edebilirsiniz. Özetle, Google Search Console özelliği, SEO trafiğini zorlamak için düşük işlevli şanslar ve yüksek sıralamalı sayfalar bulur.

[widget-136]

Yorum Yap