Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

SEO Raporu Nasıl Hazırlanır? Bir SEO Raporunda Neler Olmalı?

SEO Raporu Nedir, SEO Raporları Oluşturmak İçin Neye İhtiyaç Vardır?

SEO çalışmalarının sonuç vermesi zaman ve emek ister. Özellikle başlangıçta SEO çalışmalarından hemen sonuç alınması mümkün değildir. SEO raporlama web sitesinin nasıl performans gösterdiğini, müşterilerinizin web sitenizde ne kadar vakit geçirdiğini ve hedeflerinize ne kadar ulaştığınızı ayrıntılı bir şekilde gösterir. 

SEO raporu oluşturmak için kullanılan bazı SEO araçları vardır. Google Analytics, SEO analiz aracı olarak en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Bir SEO uzmanı olarak SEO çalışmaları yürüttüğünüz web sitesi ile ilgili dönüşler almanızı sağlar. SEO raporu nedir, sorusunu cevapladığımıza göre şimdi gelelim, SEO raporu nasıl hazırlanır ve SEO raporunda hangi bilgilere yer verilir konusuna. 

SEO Raporlama – Hangi Bilgilere Yer Verilir?

SEO’da ne derece başarılı olduğunuz ve hangi konularda kendinizi geliştirmek gerektiğini anlayabilmeniz açısından SEO raporlamanın büyük bir önemi vardır. Her geçen gün daha fazla ilgi gören SEO çalışmalarına yaptığınız yatırımların dönüşünü alabilmeniz açısından büyümeyi ve iyileştirmeyi düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir. Çünkü SEO, bir planlama işlemidir. Düzenli SEO raporu aldığınızda ve SEO raporları oluşturmak için metriklerinizi incelediğinizde işletmenizi daha iyi bir konuma getirmeniz daha kolay olacaktır. Peki,  işletmelere gelişimin yolunu açan SEO raporu nasıl hazırlanır, SEO raporunda hangi kriterler yer alır biliyor musunuz? İşte, yanıtı:

KPI, Key Performance Indicator (Anahtar Performans Göstergesi): SEO raporları oluşturmak için bir hedef belirlenmiş olması gerekir. SEO rapor hizmeti kapsamında yer alan anahtar performans göstergesine örnek verecek olursam:

  • Bir şirket için 1 ay içinde 5 müşteri kazanmak, 

  • Bir eğitim kurumu için 1 ay içinde 100 öğrenci kazanmak gibi amaçlardan söz edebiliriz.

Organik Trafik: Web sitenize gelen ziyaretçilerin diğer aylara kıyasla ne kadar arttığını veya azaldığını gözlemleyebilirsiniz. SEO raporu her ne kadar müşterinin iş türüne ve sektörüne bağlı olsa da her işletme için farklı müşteri grupları olduğu için organik trafiğin takip edilmesi, SEO raporlamasının temel amacıdır.

SEO Çalışmalarının Başarısı: SEO raporu nasıl hazırlanır diyen okurlarım için özenle üstünde durmaları gerektiğini düşündüğüm teknik SEO’dan  bahsetmek istiyorum. Web sitenizin teknik SEO açısından ne derece başarılı olduğunu analiz etmeniz, SEO raporunun tamamlanmasında önemli bir kriterdir. Oluşturduğunuz SEO raporu örneğinden sonra web sitesinin çalışmasında eksik gördüğünüz kısımları düzeltebilmeniz mümkündür. 

Backlink: SEO raporları oluşturmak için sitenize trafik çekebileceğiniz bağlantıları incelemeniz, çok önemlidir. Çünkü geri bağlantılar, organik trafik sağlayabilmeniz açısından oldukça etkili bir bileşendir. 

Sıralama: SEO raporu nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız SEO raporunun olmazsa olmazı kriterlerden birinin de SEO raporu olduğunu söyleyebilirim.  Google’daki sıralamanızın diğer aylara kıyasladığınızda daha iyi bir konumda olması, sizin mevcut başarınızı gösterecektir. Bu yüzden Google sıralaması, SEO raporlamanın en önemli unsurudur. 

SEO Raporları Oluşturmak İçin Ne Kadar Süre Gerekir?

SEO raporları oluşturmak için sorumluluğunu üstlendiğiniz web sitesinin sektörü, veri analizi deneyiminiz, SEO bilginiz ve tercih edilen raporlama formatının türü, SEO raporlamasına harcayacağınız sürede belirleyici bir kriterdir. Kullandığınız SEO analiz aracından elde ettiğiniz sonuçların, herkes tarafından kolay kullanılabilen ve okunabilen bir formatta raporlanması gerekmektedir. 

SEO Rapor Örneğini Müşterinize Gönderip Süreciniz Hakkında Bilgi Vermeyi Unutmayın

SEO raporu nasıl hazırlanır diyen müşterilerime her zaman, SEO raporları oluşturmak için müşterileriyle etkileşim halinde çalışmalarını öneriyorum. Hatta mümkünse önceden SEO rapor örneği üzerinden müşteriye bilgi verilmesini ve bilgilendirilmesini tavsiye ediyorum. Çünkü müşteriyi eğitmeden bir SEO raporu gönderirseniz muhtemelen bir bilgi sahibi olmadıkları için fazlaca soru soracak ve iş yükünüzü iki katına çıkaracaklardır. 

Çok sayıda soru ve taleple SEO rapor hizmetinizi daha uzun sürede tamamlamamak için sunduğunuz SEO hizmetleri, geliştirdiğiniz SEO stratejileri ve genel sonuçlar ile ilgili bir bilgilendirici bir konuşma veya eğitim verirseniz SEO raporlama sürecinin sizin için de daha kolay geçeceğinizi düşünüyorum. 

[widget-136]

Yorum Yap