Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Google Analytics ile Organik Trafik Analizi – Nasıl Yapılır, Neden Yapmalısınız?

Daha Fazla İnsana Nasıl Ulaşabileceğinizi Google Analytics Trafik Analizi ile Öğrenin!

Organik arama trafiğinizi düzenli olarak analiz etmek, sıralamanızı etkileyebilecek ceza veya algoritma değişikliği gibi arama varlığınızla ilgili bir sorunu gösterebilecek ve yapabileceğiniz değişiklikleri belirlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, arama optimizasyon stratejinizdeki en güçlü ve en zayıf noktaları bulmanıza da yardımcı olabilir.

Bu nedenle bu gönderide yeni başlayanlar için Google Analytics organik trafik analizi hakkında bilgi vermek istiyorum. Google Analytics segmentlerini, gösterge tablolarını ve raporlarını kullanarak organik arama trafiğini analiz etmenin bazı yollarına birlikte bakmayı öğreneceğiz.

Kendi Segmentlerinizi, Gösterge Tablolarınızı ve Özel Raporlarınızı Oluşturun! – Google Analytics Organik Trafik Analizi

Google Analytics verilerinizi analiz etmenin üç popüler yolu özel raporlar, gösterge tabloları ve segmentlerdir. Bu araçları kullanmanın en iyi yolu, hem mevcut içgörü türlerini hem de çözmek istediğiniz sorunları anlamaktır.

  • Özel Raporlar – Google Analytics Trafik Analizi

Özel raporlar, organik arama analizinizi rapor görünümünde görmenizi sağlar. Bu, Google Analytics genelinde standart raporlara göz atarken alışık olduğunuz görünümdür. Organik arama trafiğiniz için özel bir rapor oluşturmak için Google Analytics'te web sitesi profilinize, oradan da Özelleştirme menüsüne ve ardından Yeni Özel Rapor'a tıklayacaksınız. Ardından özel raporunuzu yapılandırabilirsiniz.

Örneğin, açılış sayfalarınıza gelen organik arama trafiğini oturum sayısı, sayfada geçirilen ortalama süre ve hedef tamamlama sayısı ile gösteren bir rapor istiyorsanız, raporunuzu yapılandırabilirsiniz. Raporun üst kısmındaki E-posta düğmesine tıklayarak size özel raporların düzenli olarak e-posta ile gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

  • Panolar – Google Analytics Organik Trafik Analizi SEO

Panolar, bir pano içindeki widget'larda organik arama analizinizi görmenizi sağlar. Çeşitli raporlardan ayrıntılı veri parçalarını tek bir görünümde göreceksiniz. Bir gösterge tablosu oluşturmak için sol kenar çubuğu menüsünde Gösterge Tabloları menüsüne ve ardından Yeni Gösterge Tablosu bağlantısına tıklayacaksınız. Ardından gösterge tablonuz için widget'ları yapılandıracaksınız.

Örneğin, bir organik aramaya genel bakış panosu oluşturmak istiyorsanız, organik arama trafiğine dayalı widget'lar eklersiniz. İlk pencere öğesi, Google organik aramasından elde edilen toplam oturum sayısını gösteren basit bir ölçüm olabilir.

  • Segmentler – Google Analytics Trafik Analizi

Segmentler, tüm Google Analytics verilerinizi (standart raporlar, özel raporlar, gösterge tabloları vb.) yalnızca organik aramadan gelen trafiği gösterecek şekilde filtrelemenize olanak tanır. Bir segment oluşturmak için, Google Analytics raporlarınızın gezgin görünümünde Segment Ekle düğmesini tıklayacaksınız. Ardından, segmentinizi yalnızca Google organik aramadan gelen trafiği gösterecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Google Analytics Çözümler Paneline Göz Atın! – Google Analytics SEO Trafik Analizi

Google Analytics Çözümler paneli ile organik arama trafiğinizi analiz etmek veya kullanmak istediğiniz belirli yolu bulmak için sonuçları türe göre daha fazla filtreleyebilirsiniz. Sonuçları, analiz etmek istediğiniz şeye göre filtrelemek için en üstteki arama kutusunu da kullanabilirsiniz. Örneğin, en iyi içeriğinizi ve anahtar kelimelerinizi bağlamanıza yardımcı olacak bir rapora ihtiyacınız varsa bunu Google Analytics ile Yapmanız son derece kolaydır.

Ayrıca nasıl kurulduğunu görmek için raporu düzenleyebilir ve özel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Bu strateji, web siteniz için daha da derinlemesine özel raporlar oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Kendi özel raporlarınızı, gösterge tablolarınızı ve segmentlerinizi oluşturduktan (veya bazılarını GASG'den indirdikten) sonra değişen eğilimleri izlemeye başlamalısınız. Özellikle, Google organik arama oturumlarının sayısındaki, dönüşümlerin sayısındaki, en iyi açılış sayfalarındaki ve Google organik arama trafiği aldığınız bölgelerdeki değişiklikleri arayın.

Bunlardan herhangi birinde yapılacak bir değişiklik, cezalar veya algoritma güncellemeleriyle bağlantılı Google arama sıralamasında bir değişiklik anlamına gelebileceğinden araştırılmalıdır. Bir şey olduğuna inanıyorsanız, Fruition'ın Google Penalty Checker gibi araçları kullanarak daha fazla araştırma yapabilirsiniz. Google Analytics verilerinize bağlanmanıza olanak tanır ve web sitenizi etkilemiş olabilecek belirli Google güncellemelerini tanımlar.

Gördüğünüz gibi, Google Analytics organik trafik analizi için size çeşitli yollar sunar. Ziyaretçilerinizi Google organik aramasından büyütmeye devam edebilmeniz için web sitenizde ele alınması gerekebilecek sorunları olabildiğince erken belirlemenize yardımcı olabilir.

[widget-136]

Yorum Yap