- Konu Başlıkları
- SEO’ya Başlarken Her Şeyi Hesaba Kattığınızdan Emin Olun! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
- İşe Site Denetimi ile Başlayın! – SEO Nasıl Yapılır?
- Anahtar Kelimelerinizi Akıllıca Seçmelisiniz! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
- Sayfalarınız Arama Niyetine Göre Optimize Edilmeli! – Adım Adım SEO Planı
- Kullanıcı Deneyimi Olmazsa Olmaz! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
- Site İçi SEO Mükemmel Olmalı! – SEO’ya Başlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Backlinkler Hala Çok Etkili! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
- SEO’da Sonuç Almak İçin Zamana İhtiyacınız Olduğunu Unutmayın!
SEO’ya Başlarken Her Şeyi Hesaba Kattığınızdan Emin Olun! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
Hepimiz web sitemizin Google arama sonuçlarının en üstünde yer almasını isteriz. Maalesef bu pek de kolay değil, ama iyi düşünülmüş bir SEO planı ile elbette mümkün! Elbette, sitenize daha fazla ücretli trafik çekmek için ücretli bir Google reklamı yayınlayabilirsiniz. Ancak bu hem bütçe açısından çok da verimli değildir hem de kullanıcılar organik sonuçlara daha çok güvenir. Uzun vadede işe yarayan şey verimli bir SEO planı yapmaktır.
Dolayısıyla, henüz SEO'dan yararlanmıyorsanız, büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Ama geç olması hiç olmamasından iyidir. Çevrimiçi varlığınızı geliştirmenize ve daha iyi organik arama sıralamaları elde etmenize yardımcı olacak detaylı ve adım adım bir SEO planı doğru adrestesiniz. Gelin, neler yapmanız gerektiğine birlikte bakalım…
İşe Site Denetimi ile Başlayın! – SEO Nasıl Yapılır?
SEO yapmaya başlarken hızlı bir web sitesi denetimi yapmak her zaman iyidir. SEO planı yaparken web sitenizin şu andaki SEO performansını bilmelisiniz. Web sitesi denetimi yapmak, nereden başlayacağınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için web sitenizin kapsamlı bir analizini sağlayacaktır. Bunun için Google araçlarını kullanabileceğiniz gibi Rankwatch, SEOQuake gibi araçları da kullanabilirsiniz. Web sitenizde güncel hatalar yoksa, vakit kaybetmeden işe koyulabilirsiniz.
Anahtar Kelimelerinizi Akıllıca Seçmelisiniz! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
Anahtar kelimeler SEO'nun bel kemiğidir. Doğru anahtar kelimeleri hedeflediğinizden emin olmak için kapsamlı anahtar kelime araştırması yapmalısınız. Web siteniz için hedeflemek istediğiniz arama sorgusunun birkaç kelimesini yazdığınızda, arama çubuğu size bir öneri listesi gösterecektir. Bu özellik Google Otomatik Tamamlama olarak bilinir ve bu öneriler anahtar kelimelerden başka bir şey değildir. Bunun yanı sıra, "İlgili Aramalar" alanındaki arama sonuçları sayfasının alt kısmında daha fazla anahtar kelime fikri bulabilirsiniz.
Buradan web sitenizle alakalı anahtar kelimeleri listeleyebilir ve içeriğinizde kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu anahtar kelimeler Google'dan geldikleri için oldukça başarılı olacaktır, çünkü Google’ın size önermesi insanların onları aradığı anlamına gelir.
SEO planı yaparken doğal olarak yüksek hacimli kısa kuyruklu anahtar kelimeler size daha iyi gözükecektir, ancak nispeten düşük zorluğa sahip uzun kuyruklu anahtar kelimelerle başlamanızı öneririz. Onlar için sıralama yapmak daha kolaydır ve çeşitli varyasyonlar için sıralama yaparak sitenize iyi miktarda organik trafik çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra, uzun kuyruklu anahtar kelimeler arayan kişilerin, daha spesifik sorgular kullandıkları için müşterilere dönüşme olasılığı daha yüksektir.
Sayfalarınız Arama Niyetine Göre Optimize Edilmeli! – Adım Adım SEO Planı
İçerik, herhangi bir SEO planının ikinci en önemli parçasıdır. Anahtar kelimeleri dahil etmek sadece bir başlangıçtır, içeriğinizi ve sayfalarınızı oluştururken kullanıcının ihtiyaçlarını ve aslında ne bulmak istediğini göz önünde bulundurmanız da bir o kadar önemlidir. Aradıklarını listelemiş olabilirsiniz, ancak yararlı bilgiler olmadan hemen sayfanızdan çıkarlar. Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsanız arama niyeti hakkında detaylar aktardığım makaleme göz atabilirsiniz.
Arama niyeti veya amacı, bir arama sorgusunun arkasındaki neden olarak tanımlanır. Belirli bir aramanın arkasındaki amacı veya hedefi anlamamıza yardımcı olur. Örneğin, bir kişi 'iPhone X'in fiyatı' diye arama yapar. Kişinin bir iPhone x satın almayı düşündüğünü veya almak istediğini tahmin edebilirsiniz. Benzer şekilde, 'Facebook giriş sayfası' araması, kişinin Facebook'un giriş sayfasını ziyaret etmek istediğini gösterir. İçerik yazarken bu amacı göz önünde bulundurmalı ve hedef sorguyu cevaplamalısınız. Sayfalarınız amaca uygun değilse kullanıcılardan ilgi görmeyebilir.
Kullanıcı Deneyimi Olmazsa Olmaz! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
Web sitenizin tasarımı yalnızca kullanıcılar için değil, aynı zamanda organik arama sıralamaları için de hayati önem taşır. Siteniz ziyaretçilere iyi bir deneyim sunmuyorsa, muhtemelen rakiplerinizden birini ziyaret edeceklerdir. Ayrıca, arama motorları bunu olumsuz bir sinyal olarak değerlendirecek ve sitenizin SERP'lerde değerini düşürecektir. Bu nedenle SEO stratejisi kurarken kesinlikle site tasarımı ve kullanıcı deneyimini de hesaba katmalısınız.
Siteniz mobil uyumluluğa sahip mi? Sayfa yükleme hızı 3 saniyeden az mı? Kullanıcılar sitenizde istedikleri sayfaya kolayca gidebiliyor mu? Tüm bunlar SEO planı yaparken kendinize sormanız gereken sorulardır.
Site İçi SEO Mükemmel Olmalı! – SEO’ya Başlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Site İçi SEO, web sitenizin arama motorlarında belirli terimler için sıralamasını istediğinizde önemlidir. Arama botlarının bir web sayfasının neyle ilgili olduğunu anlamasına başlık etiketi, meta açıklama, alt metin vb. gibi birkaç SEO unsuru yardımcı olur. Tarayıcılar, sayfanın ana konusunu aldıklarında, uygun arama sorguları için sayfayı kolayca sıralayabilirler.
Backlinkler Hala Çok Etkili! – SEO Planı Nasıl Yapılır?
Web sitenizin arama sıralamasını ve dolayısıyla çevrimiçi görünürlüğü artırmak söz konusu olduğunda, backlinkler hala çok güçlüdür. Bu nedenle, nitelikli backlinkler almak yıllardır SEO'nun özü olmuştur ve bugün bile geçerlidir. Ancak, karşılaştığınız herhangi bir siteden geri bağlantı almak yardımcı olmayabilir. İstenen sonuçları elde etmek için gerçekten kaliteli ve sayfalarınızla ilgili backlinkler almaya özen göstermelisiniz.
SEO planı yaparken ilgili ve otoriter web sitelere nasıl ulaşabileceğinize dair stratejiler oluşturmalısınız. Aynı şekilde içerik stratejinizi sosyal medyada paylaşılabilir içerikler yazmaya yönlendirmelisiniz. Sosyal medya platformları en güçlü backlink kaynaklarından biridir.
SEO’da Sonuç Almak İçin Zamana İhtiyacınız Olduğunu Unutmayın!
Tüm güzel şeyler zaman alır. Aynı şey SEO için de geçerlidir. Aslında, ölçülebilir sonuçların gösterilmesi 3 ila 6 ay arasında bir zamana mutlaka ihtiyacınız vardır. Bu nedenli SEO planı için belirlediğiniz adımları uygulamaya koyarken sonuç almak için çok acele etmeyin!
En iyi sonuçları elde etmek için Google'ın algoritma güncellemelerini takip edin ve SEO planınızı buna göre yükseltin. Unutmayın, başta yaptığınız SEO planı yalnızca SEO yapmaya başlarken işinize yarayacak! Eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsanız sonuçları sürekli analiz ederek yeni stratejiler geliştirmeyi bilmelisiniz.
[widget-136]