Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kaydırma Derinliği Analizi - Trafik Kalitenizi Ölçmek İstemez Misiniz?

Daha Detaylı Ölçümler Yapmak SEO Stratejilerinizi Geliştirmenizi Sağlar! – Kaydırma Derinliği Analizi

İlk önce kaydırma derinliği nedir sorusuna yanıt vererek işe başlayayım. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere kaydırma derinliği analiz, kullanıcıların sitenizde nasıl gezindiğini izlemenin bir yöntemidir. Kaydırma derinliği hemen hemen her site için geçerli olabilir ve sitenizdeki kullanıcıların etkileşim dışı davranışları hakkında bilgi sağlar. Basitçe farelerinin “scroll” tuşu veya dokunmatik ekranlarını kullanarak sayfayı aşağı çektiklerinde bunu öğrenebilirsiniz.

Başka bir deyişle, kullanıcılarınız hiçbir şeyi tıklamasalar bile sitenizde nasıl hareket ettiklerini anlamak istiyorsanız kaydırma derinliği analizi ile bunu yapabilirsiniz. Kaydırma derinliği analizi nedir sorusuna yanıt bulduğumuza göre gelin, detaylara göz atalım.

Neden Kaydırma Derinliği Analizine Önem Vermelisiniz?

Kaydırma derinliği analizi, sitenizdeki kullanıcıların kaydırma davranışı, kullanıcıların içeriğinizi nasıl sindirdiği ve sitenizin kullanıcı deneyimi hakkında kolayca fikir edinmenize olanak tanır. Kaydırma derinliği analizinize başka bir boyut katmak için çıkma oranı veya dönüşüm oranı gibi diğer metrikleri de kullanabilir, böylece kaydırma derinliği analizi ile elde ettiğiniz sonuçları destekleyebilirsiniz.

Google Tag Manager’i Kullanmalısınız! – Kaydırma Derinliği Analizi Nasıl Yapılır?

Google Tag Manager’daki (GTM) yerel Kaydırma Derinliği değişkeniyle, sitenizde kaydırma izlemeyi uygulamak bir süredir her zamankinden daha kolaydır. Google Tag Manager’ı sitenize ve tarayacanıza yükleyin. Ardından şu adımları takip edin:

  • Google Etiket Yöneticisi'ni açın ve yerleşik kaydırma değişkenlerinin yapılandırıldığından emin olun.

  • 'Değişkenler'e gidin ve yerleşik kaydırma değişkenlerini (Kaydırma Derinliği Eşiği gibi) yapılandırın.

Burada kısaca araya gireyim. Kaydırma Derinliği Eşiği, tetikleyicinin ne zaman tetikleneceğini belirleyen sayısal değerdir. Kaydırma derinliği eşiği, bir yüzde veya piksel ile tanımlanabilir. Kaydırma yönü, yatay veya dikey sayfa kaydırmaya ayarlanabilir ve tetikleyicinin harekete geçmesini sağlamak için kaydırma derinliği birimleriyle birlikte çalışır. Yatay kaydırma, web tasarımının en büyük hatalarından biri olsa da yatay kaydırma sitesi doğru yürütüldüğünde görsel olarak çok çekici olabilir.

  • Kaydırma derinliği tetikleyicisini ayarlamak için Tetikleyiciler penceresinde 'Yeni'yi tıklayın ve Tetikleyici Türü için "Kaydırma Derinliği"ni seçin.

  • Kaydırma yönü için dikey veya yatay (veya her ikisini) seçin ve kaydırma derinliği eşiğini ve birimlerini belirleyin.

Pikseller, tetikleyiciyi daha hassas hale getirmeye yardımcı olsa da cihazlar arasındaki ekran boyutlarındaki farklılıklar nedeniyle mükemmel sayıyı belirlemek zordur.

  • Artık tetikleyici hazır olduğuna göre, bir etiket oluşturmanın zamanı geldi. Etiketler bölmesine gidip "Yeni"yi seçtikten sonra bir Google Analytics etiketi oluşturun.

  • Google Analytics hesabınızdan Etkinlikler paneline gidin ve “kaydırma derinliği izleme”yi ayarlayın.

Etiketi bu şekilde ayarlamak, verileri görselleştirmelere dönüştürmek için programlı bir yolun yanı sıra Google Analytics'te kolay düzenleme ve analize olanak tanır. 

SEO Analizinizi Üç Boyutlu Hale Getirmeye Ne Dersiniz?

Kaydırma derinliği analizi SEO çalışmalarınıza yalnızca başka bir içgörü katmanı eklemekle kalmaz, aynı zamanda kullanıcıların hiçbir şeyle etkileşime girmeden sitenizin sayfalarıyla nasıl etkileşime girdiğine dair fikir edinmenize de olanak tanır.

Bu etiketler, ısı haritalarına ve diğer kullanıcı davranışı araçlarına hızlı ve toplu bir alternatif sağlar. Zaten Google Tag Manager kullanıyorsanız kullanıcıların sitenizde nasıl hareket ettiğini izlemekten yalnızca birkaç tık uzaktasınız. Neredeyse hiçbir zahmete katlanmanıza gerek kalmaksızın işinize katkı sağlayacak böyle bir Google etiketini kesinlikle göz ardı etmemelisiniz.

[widget-136]

Yorum Yap