Sevdiğin İşi Yaparsan Hiç Yorulmaz, Sevdiğinle de Evlenirsen Hiç Yaşlanmazsın.
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Dijital Pazarlamaya Nereden Başlanır?

Dijital Pazarlama Başlangıç Rehberi – Siz de Adımlarınızı Doğru Atın!

Dijital pazarlamaya nasıl başlanır, dijital pazarlamayı kimler yapabilir ya da dijital pazarlamada başarılı olmak için neler yapılır? Son zamanda sık sık bu konuları araştırıyor, markanız için bir şeyler yapmanızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız sizin için bilgilendirici olabilecek bir yazıya denk geldiğinizi söyleyebilirim.

Dijital pazarlama başlangıç aşamasındayken bilinçli bir şekilde yürütülürse oldukça güzel sonuçlar veren etkili bir yöntem. Ancak dijitalde rekabet çok fazla. Dolayısıyla işletmenizle ilgili her detayın üzerinde titizlikle durmanız gerekiyor. Dijital pazarlama terimlerinden kullanacağınız araçlara kadar her detayı öğrenmek için mutlaka okumaya devam edin…

Dijital Pazarlamaya Nereden Başlanır?

Dijital pazarlama üzerine yürüttüğünüz araştırmalarda SEO, SEM, içerik pazarlaması, rakip analizi ve müşteri sadakati gibi pek çok kavram duymuşsunuzdur. Evet, bunlar sıklıkla kullanacağınız dijital pazarlama terimlerinden. Ancak yalnızca teorik olarak öğrendiğiniz dijital pazarlama teknikleri hiçbir işinize yaramaz. Eğer dijital pazarlamaya nereden başlanır diyorsanız ilk olarak işletmeniz için bir hedef belirlemeniz gerekir. İşte adım adım dijital pazarlamaya giriş:

  • Yeni nesil pazarlamacılık yöntemlerinden biri olan dijital pazarlamayı neden uygulamak istiyorsunuz? Amacınız gelirinizi artırmak mı, müşteri potansiyelinizi geliştirmek mi, tanınır olmak mı? 

  • Dijital pazarlama başlangıç aşamasında bir diğer adımınız ise web sitenizi iyileştirmek. Halihazırda bir web siteniz yoksa dijital pazarlama stratejilerinde 1-0 geride olduğunuzu söyleyebilirim. Dijital pazarlamada başarılı olmak için web sitenizi ve sosyal medya hesaplarınızı en iyi duruma getirin. 

  • Dijital pazarlama tekniklerini ya da dijital pazarlama terimlerini araştırırken mutlaka içerik pazarlamasına denk gelmişsinizdir. İçerik pazarlaması, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi en etkili cümlelerle kullanıcılara anlatmanız için uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Bu noktada içeriklerinize web sitenize harekete geçirici mesajlar eklemeyi unutmayın.

  • Dijital pazarlamaya nereden başlanır diyorsanız elbette bir diğer adım olarak web sitenizi en dolu hale getirmeniz gerekiyor. Hakkımızda, başlık, çalışan sayısı, misyon, vizyon ve değerler gibi kısımları mutlaka doldurun ve bu kısımlarda hedef kitleyi olabildiğince etkilemeye çalışın.

  • Dijital pazarlama başlangıç aşamasındayken bir blog sayfası oluşturun ve kullanıcılarınızın merak ettiği konular üzerinden bilgilendirici mesajlar yayınlayın. Şunu unutmayın, içerikler satışlarınızı doğrudan etkileyen faktörlerdir. 

Dijital Pazarlama Terimlerine Hakim Olun…

Dijital pazarlama terimleri, dijital pazarlama tekniklerini yürütürken sıklıkla karşılaşacağınız ve bilmenizin önemli olduğu kavramlardır. Şimdi sizlere mutlaka üzerinde durmanız gereken dijital pazarlama terimlerine örnekler vereceğim. 

  • A/B Testi: Web sayfanızın, sosyal medya kampanyanızın veya oluşturduğunuz reklamların etkinliğini ölçmek için kullanabileceğiniz testlerdir. 

  • ROI (Yatırım Getirisi): Dijital pazarlama sürecinde belli bir yatırımdan elde ettiğiniz getiri yüzdesidir.

  • CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi): Müşterilerinizle olan ilişkilerinizi oluşturma ve geliştirme sürecidir. 

  • TO (Tıklama Oranı): Kampanyanızın aldığı tıklamanın, gösterim sayısına göre yüzdesidir. Sonuç yüzle çarpıldığında tıklama oranına ulaşılır.

  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu): Organik olarak web sitenize gelen trafiği artmak için kullandığınız yöntemlerdir. 

  • Dönüşüm Oranı: E-postayı açan, satın alan, e-maile abone olan kişilerin potansiyel müşterilere yüzdesidir. Birçok pazarlama çabası, bir müşteriyi satış hunisindeki bir sonraki adımı atmaya ikna etmeye odaklandığından, dönüşüm oranı önemli bir pazarlama metriğidir.

  • Bounce Rate: Sitenize giriş yapıp kısa süre içinde ayrılan kişilerin oranıdır. 

  • B2B (Business to Business): Bir diğer firmayla gerçekleştirdiğiniz pazarlama yöntemleridir.

  • B2C (Business to Consumers): Son kullanıcıyla gerçekleştirdiğiniz ticarettir.

Dijital Pazarlamayı Kimler Yapabilir?

Dijital pazarlamaya nereden başlanır ve dijital pazarlama terimleri nelerdir gibi soruların üzerinde durduğumuza göre şimdi dijital pazarlamayı kimler yapabilir diye bakabiliriz. Aslında dijital pazarlama tekniklerini uygulamak için pazarlama departmanında çalışmanıza gerek yok. Bir firmanın sahibi, iletişim departmanı yöneticisi, halkla ilişkiler bölümü çalışanı ya da satış ekibi olarak da dijital pazarlama stratejileri yürütebilirsiniz.

Ücretsiz Dijital Pazarlama Araçlarından Faydalanabilirsiniz…

Dijital pazarlama stratejileri yürütmek ve markanız için daha iyi bir profil oluşturmak istiyorsanız yukarıda sizler için sıraladığım bilgilerle adım adım dijital pazarlamaya dahil olabilirsiniz. İhtiyacınız olan ölçümleri ve yönetimleri Ahrefs, Google Analytics ve ConvertKit gibi ücretsiz dijital pazarlama araçlarıyla yapabilirsiniz. 

Eğer dijital pazarlama üzerine öğrendiğiniz bilgileri biraz daha geliştirmek ve profesyonel bir dijital pazarlama uzmanı olmak isterseniz de dijital pazarlama eğitimi alıp kariyerinizde yeni bir kapı aralayabilirsiniz…

[widget-129]

Yorum Yap